Takatalvesta huolimatta kevät koittaa, eikä villa ole sitten enää ajankohtaista (tai no, minusta villa on ympärivuotisesti ajankohtaista ja rakas materiaali).

Tämä on lapsen pipo Huopasesta. Tein sen pienemmälle kummitytölle ja tarkoitus oli antaa se ensi vuonna, mutta pipo kutistuikin pesussa niin paljon, että kiiruhdin antamaan sen jo tänä talvena. Oli juuri passeli reilun puolen vuoden ikäiselle tytölle ;-). Koristelun tekniikka on sama kuin aikaisemmassa pipossa eli Huopasen lomaan neuloin punaista huopumatonta lankaa pienemmillä puikoilla ja huopumisen jälkeen ompelin raidat vielä selvemmiksi.

1480.jpg

 

Sitten vähän epäselvä kuva Pirtin villalangasta huovutetusta piposta. Värit olivat tosit kauniit (näin punaisen ystävälle) ja huopuminen kaunista. Myös Huopasta ohuempi lopputulos miellytti. Neuloessa lanka tosin tuntui karkealta, mutta lopputulos on mukava. Piposta tuli vähän pieni, joten nyt on varastossa pari uutta vyyhteä odottamass, josko tekisin ensi talveksi vähän isomman mallin. Tein samasta langasta myös lapaset, mutta ne eivät oikein onnistuneet: muuten tulivat liian pienet mutta peukalot liian isot... Sen siitä saa kun tekee ilman ohjetta.

1472.jpg

 

Ja jottei menisi pelkäksi neulomiseksi niin lopuksi pari Huopasesta virkattua nallekarhua. Lelujen virkkaus oli muinoin leipälajini ja huopuvat langat antavat siihen ihan uuden ulottuvuuden. Nykyisin vain ei tule paljon virkattua, koska virkatessa minun täytyy pitää katseeni työssä enkä voi katsoa telkkaria tai lukea, ja siksi se on viime aikoina jäänyt vähiin.

1482.jpg