Olen siis ensimmäistä kertaa mukana mysteerineulonnassa, Mystery Stole 3:ssa. Aloitus ei ole alkanut aivan suotuisissa merkeissä, sillä langanvalinnassa on ollut ongelmia. Lopulta päädyin aloittamaan perjantaina mustalla Kamenalla, jota löysin lankakaupasta yhden ainoan vyyhdin. Ostin myös helmiä, mutta ne olivat liian pieniä Kamenan kanssa. En tietystikään malttanut odottaa uutta viikkoa vaan aloitin ensimmäisestä vihjeestä Kamenalla (ilman mallitilkkua). Illalla keksin sitten onnekseni, että Tinttamarellikin myy Kamenaa, ja sain viikonloppuna täydennystä lankoihini. Vihjeen tein lauantaina valmiiksi, ja virittelin sen lakanan päälle kuvausta varten. En tiedä, olenko tyytyväinen. Kamena miellyttää minua lankana kovasti, mutta onkohan se vähän liian paksua tällaiseen huiviin. Toisaalta pingottaminen kai sitten lopulta korjaa tilannetta. Lisäksi olen ensimmäistä kertaa tekemässä näin monimutkaista pitsiä, joten mietityttää, onko jälki sellaista kuin pitäisi. Karttaa oli kyllä sinänsä helppo seurata, ja jäin ihan koukkuun siihen, että aina piti tehdä seuraava rivi ja seuraava rivi. Onneksi tämä ohje on nimenomaan karttoina.

703445.jpg

 

No, joka tapauksessa teen tämän huivin Kamenalla ohjeen mukaan mutta ilman helmiä. Samalla mietin, ostaisinko jotain ohuempaa ihanuuslankaa minulla jo olevan tumman merinosilkin kaveriksi ja tekisin samaan syssyyn toisenkin huivin. Ainakin tämän alkuvihjeen neulominen sujui sen verran nopeasti, että näin lomaillessa voisin ehtiä tehdä toisenkin.

Olen muuten toistaiseksi ottanut kaikki Mystery-ryhmän viestit sähköpostiini ja lueskellut niitä sieltä täältä. On ollut hauskaa ja mielenkiintoista seurata kansainvälistä keskustelua :-).