Jottei menisi pelkäksi vanhojen muisteluksi (ja saisi siksi tikusta silmään) niin tässä kuvia muutamasta keskeneräisestä neuleesta.

Suurprojektini: neuletakki valkoisesta Samoksesta, ohje Suuresta Käsityölehdestä 4/05 (malli nro 5). Kuvassa takakappale, josta olen aloittanut. Koon kanssa on ollut vähän ongelmia, sillä lanka on ohuempaa kuin ohjeen villalanka, mutta toisaalta minulla taitaa olla aika löysä käsiala. Kokeilujen jälkeen päädyin tekemään ohjeen mukaisilla silmukkamäärillä, mutta nyt kun takakappaletta on jonkin verran jäljellä, leveys on jonkin verran kapeampi kuin mallissa. Mutta enpä viitsi enää purkaakaan, sillä kyllä tuo takakappale on silti minusta melko leveä, enkä toisaalta haluaisi takista liian suurtakaan. Mielenkiintoista on silti nähdä, tuleeko tästä kelvollinen lopputulos. Samosta on kyllä mukavaa neuloa, ja työ etenee nopeasti.

1531.jpg

 

Lapsen neuletakki Mariannen Fibonacci-takin ohjeen mukaan. Teen tätä langanlopuista (Viola ja Butterfly) ja opettelen uusia tekniikoita. Saajaa tälle ei ole tiedossa, mutta kyllähän nuo kummitytöt tuosta kasvavat (syntyneet 2003 ja 2004).

1513.jpg

Ja omalle tyttärelle toppi Butterflystä. Malli on oma, pitsineuleen malli kirjasta Kauneimmat neulemallit. Olkaimet puuttuvat vielä. Ja sitten pitää toivoa, että toppi kelpaa tytölle päälle... Jostain syystä lapset eivät ole olleet kovin hanakoita käyttämään näitä minun tuotoksiani :-/

1517.jpg