Monissa blogeissa on ollut katsauksia menneen vuoden neulesatoon ja hyviä päätöksiä tulevaa neulevuotta varten. Minä en jaksa enää palata menneesseen, olokin on hyvin vetämätön koko perhettä vaivanneen mahataudin jäljiltä. Blogipiski on ollut tyytyväinen, kun aina on joku maannut sängyssä ja sen voinut mennä kylkeen löhöämään...

Mutta yhden uudenvuodenlupauksen olen päättänyt tehdä, pitkän harkinta-ajan jälkeen. Siivoilin lomalla hiukkasen lankavarastojani ja totesin että ne ovat.. miten sen nyt sanoisi... kohtuullisen riittävät (vaikkakaan eivät tietenkään täydelliset). Niinpä pitkään pohdittuani päätin tehdä itselleni lupauksen, että en osta uutta lankaa, ennen kuin olen kuluttanut jotain entisistä. Mietin jopa, että alkaisin punnita tekeleeni, mutta epäilen ettei minulla tule riittämään siihen aikaa eikä kärsivällisyyttä. Niinpä en aio tuijottaa tiukkoihin grammamääriin vaan olla aika suurpiirteinen. Ensi alkuun tavoitteenani on viettää tammikuu ilman lankojen ostamista ja neuloa sen aikana pois vanhoja varastojani. Sen jälkeen teen tilannekatsauksen ja päätän jatkotoimista.

Olen jo aloittanut operaatio "Laatikonpohjien tuhoamisen" ja ruvennut muuntamaan sekalaisia keriä verkkohuiveiksi. Näitä huivejahan tein koko joukon viime vuonna, ja joulun alla tyttären luokan joulumyyjäisissä ne myytiin kaikki. Luokalla tulee uudet myyjäiset keväällä, joten uudet huivit voin antaa sinne, ellei niille löydy siihen mennessä muuta käyttöä. Valmistunut on kaksi huivia (ennen mahataudin iskemistä), joissa on vähän glamouria ja kimallusta elämään: joukkoon on virkattu ohutta hopealankaa. Violetissa huivissa lankana on jotain kirpparilta tai huutonetistä tullutta mohairin ja mustan efektilangan sekoitetta, valkoisessa taas samasta paikasta peräisin olevaa puuvillasekoitettua. Valkoiseen huiviin ei lanka riittänyt hapsuihin, joten kokeilin uutta tekniikkaa: virkkasin röyhelöreunuksen ketjusilmukkaketjuista. Kuvat eivät tee näille huiveille oikeutta, sillä luonnossa hopealangan kimallus tekee niistä hyvin juhlavan näköisiä.

326438.jpg

326437.jpg

 

Huomasin, että Novitalta on tulossa uutta puuvillasekoitetta ja bambulankaa. Voi olla, että ne ovat pakko-ostoksia, kunhan ollaan keväämmällä menossa. Puuvillaisille neuleille olisi paljon enemmän käyttöä kuin villaisille, mutta en pidä pelkän puuvillan neulomisesta. Hyvä sekoitelanka on mukavampi minun käsissäni, joten noita uutuuksia jään odottelemaan. Ja neulomaan pois vanhoja, jotta voin sitten hyvällä omallatunnolla ostaa uutta :-)