Minna-huivista oli taannoin juttua käsityölehdessä, ja Novitan Neulomon kautta huivi oli minulle tuttu jo entuudestaan. Jo jonkin aikaa olen halunnut tehdä tämäntapaisen todella ison villahuivin, ja kun alempana esitellyn villatakin jälkeen minulle jäi Jussia useita keriä, päätin vihdoin toteuttaa aikeeni. Malli on varmaan jonkinlainen muunnelma oikeasta Minna-huivista, sillä en muistanut täsmällisiä ohjeita ja tein sitten huivin hiukan epämääräisten muistikuvieni mukaan. Aluksi levensin huivia aika reippaasti  - ensin liiankin reippaasti, niin että jouduin pian purkuhommiin. Alussa on nyt jonkin matkaa lisätty 3 silmukkaa kerroksella, ja sen jälkeen loppuhuivin ajan 1 silmukka kerroksella. Tällä tavoin sain huivista mieleiseni mallisen eli pituuttaan reilusti leveämmän. Lopuksi neuloin huiviin reunuksen joustinneuletta sekä virkkasin pari kerrosta. Hapsut jätin pois, sillä huivista tuli niin suuri, että hapsut tuntuivat turhilta (vaikka niistä paljon pidänkin).

1990246.jpg

 

Lopuksi huivi joutui vielä Heklan kokeellisen värjäyskoulun uhriksi eli koneeseen Nitor-värin kanssa 90 asteen pesuun. Tämän sanoisinko riskialttiin kokeen tulos oli varsin hyvä. Huivi värjäytyi hyvin ja violetin sävyistä tuli kauniita punaisia. Samalla huivi pehmeni mukavasti, ja osa langoista tuli pinnaltaan hiukan huopamaiseksi (tosin rehellisyyden nimissä mainittakoon, että huivista myös irtosi tässä prosessissa paljon nukkaa pesukoneeseen...).

1990245.jpg

 

Huivia en ole mitannut (osaksi siitä syystä, että en viitsi levittää sitä lattialle koirankarvaantumaan), mutta kuten ylemmistä kuvista näkyy, huivi peittää kokonaan silityslautani. Alempi kuva taas näyttää, että minä mahdun hyvin kietoutumaan siihen, ja minähän en ole ihan pieni ihminen. Huivia olen ajatellut ulkokäyttöön kylmällä säällä takin päälle.

1990247.jpg