Käsitöitten suhteen on ollut vaihtelevaa viime aikoina. Toisaalta lukemattomat keskeneräiset ja viimeistelyä odottavat työt ovat ahdistaneet, toisaalta olen purkanut tuota ahdistusta aloittamalla aina vain uusia töitä... Väsymys on vaivannut, mutta samalla on ollut kova tarve tehdä jotain, korvikkeeksi sille, että henkisesti väsyttää. On tässä kuitenkin jotain tullut pikku hiljaa valmiiksikin asti, koten nyt on näytettävääkin pitkästä aikaa. Osa tekemisistäni on tietenkin tähän aikaan vuodesta salaisia, mutta joitain kuvia sentään blogintäytteeksi.

 

1117616.jpg

SNY:ni lähettämästä alpakkalangasta valmistui lämmin pipo metsälenkeille. Sävelsin mallin omasta päästäni ja sain kärsiä siitä seuraukset, sillä pipo on kirjoneuleosuutta lukuun ottamatta neulottu kahteen kertaan, ennen kuin sain sopivan kokoisen. Kirjoneulevirityskin on omatekoinen ja yritin muka tavoitella lumihiutaleita, mutta huonolla menestyksellä.

 

1117622.jpg

Viime talvena huovutetut patalaput päätyivät vihdoin viimein patalapuiksi. Eihän siinä mennytkään kuin yli vuosi...

 

1117630.jpg

Kesän alussa Pirinhakumatkalla sain miehen poikkeamaan Korian ABC:llä, ja sieltä ostin turkoosia Tangoa. Siitä tein tyttärelle kutittamattoman kaulaliinan ja pipo. Kaverina on vaaleansinistä tekokuitulankaa. Ei tietysti lämmitä villan tavoin, mutta eipä kutitakaan.

 

1117631.jpg

Tämä kuva ei ole kaunis, koska (ihmis)malli ei jaksanut tälläytyä eikä oikoa kunnolla vaateittaan... Vilkku on kuvassa mukana ylimääräisenä bonuksena. Pääosassa on musta tunika, jonka tein toissavuoden jostain Novitan numerosta otetun mallin mukaan Malibusta. Samalla mallilla tein aikaisemmin tunikan samettilangasta. Tämän puseron osaset virkkasin jo alkusyksystä ja aloitin kasaamisenkin, mutta sitten iski kyllästyminen ja pusero sai hautua pari kuukautta. Mutta taas se nähtiin: kyllä ne työt lopulta valmistuvat, vaikka välillä vähän pitävätkin taukoa!