Edellisen postauksen huovutettuun koriin kysyi joku ohjetta. Sille ei ole varsinaista ohjetta, mutta tässä summittaisen työvaiheet:

  1. Luo jonkinmoinen määrä silmukoita. Neulo ainaoikeaa ja lisää jokaisen kerroksen alussa tai lopussa yksi silmukka. Kun viron reunan korkeus on suunnilleen sama kuin aloituksen pituus, lopeta lisäykset. Neulo edelleen ainaoikeaa, kunnes suoran osuuden korkeus on suunnilleen sama kuin aloituksen pituus. Kavenna sen jälkeen jokaisella rivillä yksi silmukka, kunnes jäljellä on yhtä monta silmukkaa kuin aloituksessa. Tuloksena on siis kahdeksankulmio, jossa kaikki sivut ovat suunnilleen samanpituisia.
  2. Poimi työn reunasta jonkinmoinen määrä silmukoita. Jos poimit enemmän, tulee korin pohjasta laakeampi, ja jos poimit vähemmän, tulee pohjasta jyrkempi.
  3. Neulo pyörönä sileää neuletta.
  4. Kun työ on mielestäsi sopivan korkea, kavenna osa silmukoista (itse kavensin muistaakseni noin viiden silmukan välein).
  5. Neule edelleen sileää, kunnes työ on tarpeeksi korkea. Päättele silmukat. Anna reunan rullautua ja ompele rullautunut osa muutamalla pistolla kiinni, jotta se huopuu paksuksi reunukseksi.
  6. Luo kahvaa varten jonkinmoinen määrä silmukoita ja neule sileällä neuleella pitkulainen lappu. Päättele, anna rullautua pötköksi ja ompele muutamalla pistolla kiinni. Ompele molemmista päistä kiinni koriin. Tee samalla tavoin toinen kahva. (Tai tee yksi korkeampi kahva.)
  7. Huovuta pesukoneessa.

Lankana on tuossa kuvan korissa ollut Huopanen, mutta luonnollisesti mikä tahansa hyvin huopuva lanka käy.