Varoitus: tätä(kään) ei kannata kokeilla kotona! (Tai ainakaan minä en ota mitään vastuuta lopputuloksesta.)

Viikonloppuna tein boogabagin. Tai siis yritin tehdä. Lankana oli virolainen hahtuva ja Virtain villan villalanka (koska ajattelin, että hahtuva kutistuu liikaa). Laukkuhan on hyvin yksinkertainen tehdä, joten siinä ei ollut ongelmia, ja lopputulos ennen koneeseen menoa oli tällainen (eli ihan nätti):

11421.jpg

 

Koetilkkua en tietenkään tehnyt, joten kuinkas sitten kävikään: koneesta ei tullutkaan ulos hienoa boogabagia vaan epämääräisen näköinen rumilus. Huovutin kaikkiaan neljä kertaa, mutta aina se oli yhtä löperön ja vastenmielisen näköinen. Tuo hieno liukuvärityskin hävisi melkein kokonaan, eikä pinta huopunut tasaisesti. (Kuva jäi ottamatta, vaikka tarkoitus oli.). Pistin laukun jo kuivumaan, kunnes tänään pälkähti päähän epätoivoinen ajatus. Minulla oli Dylonin sininen kuumavärinappi, ja koska laukku oli joka tapauksessa jo pilalla, päätin kokeilla viimeistä konstia. Käsinvärjäykseen ei ollut taaskaan aikaa, joten päädyin jatkamaan kokeellista konevärjäystä. Laitoin laukun 90 asteen pesuun, ja kun vesi oli lämmennyt, laitoin perään värijauheen ja suolaa. Ja sitten kone töitä jatkamaan. Ulos koneesta tuli tämä:

11419.jpg

 

Eli voisinpa sanoa, että moukan tuuri jatkuu ;-). Värjäys onnistui hyvin, väri on kaunis ja tasainen. Samalla laukku huopui hieman lisää, ja kun käänsin nurjan puolen ulospäin, niin pintakin on jo aika kaunis. Nyt vain laukku kuivumaan ja sitten miettimään, miten sitä koristelisin. Ja mistä tekisin hihnat (villalanka loppui nimittäin jo). Menen viikonloppuna huovutuskurssille, joten ehkä siellä tulee jotain lisäideoita, kuka tietää. Mutta olen tyytyväinen, kun jo tuhoon tuomittu tekele saikin uuden elämän :-D