Sain kesän aikan haasteen kertoa blogini nimen taustasta. Haaste kuului tarkalleen ottaen seuraavasti:

Blogistania on täynnä mitä mielenkiintoisempia bloginimiä.

Mistä ne ovat peräisin? Mikä on niiden tarina?

Mikä on sinun tarinasi? Oliko sinun vaikea löytää/keksiä blogillesi nimi?

Kerro blogisi nimen ja/tai nimimerkkisi tarina ja haasta kolme muuta tekemään samoin.

Kesäkiireitteni takia en ole ehtinyt/jaksanut/viitsinyt vastata aikaisemmin, mutta nyt täytyy hoitaa haaste pois alta, ennen kuin syksyn työkiireet alkavat.

Aloitin blogini kaksi vuotta sitten, jolloin neuleblogeja ei vielä ollut nykyistä määrää vaan vain muutama kymmenen. Blogin nimeä en miettinyt kovin kauan, vaan se pälkähti lähes itsestään mieleeni. En halunnut nimetä blogiani neuleblogiksi tai käsityöblogiksi tai X:n neuleiksi, vaan halusin antaa sille itsenäisen, napakan, "oikean" nimen. Jostain syystä alitajuntani suolsi minulle nimen Puikkopyörre - luultavasti mielleyhtymänä pyöröpuikoista, joilla mieluiten neulon. Lisäksi käsitöiden tekemisessä olen välillä aikamoisessa pyörteessä ;-).

Nimimerkkini puolestaan on vanhaa perua. Se on yksi lapsuudenaikaisista haukkumanimistäni, jonka käänsin lukioaikana nimimerkikseni. Silloin se oli Hekla-velho, mutta nyt lyhensin sen Heklaksi.

En jatka haastetta enää eteenpäin, koska tämä on nyt jo vanha juttu.

P.S. Samalla terveisiä Teisalle, jolta tämän haasteen sain. Teisan kanssa olemme vanhoja nettituttuja ja reaalimaailmankin tuttuja ajoilta, jolloin esikoisemme olivat pieniä ja seikkailimme Vauva-lehden verkkopalstalla. Nyt sitten Teisalta on karannut neulominen lapasesta ja olemme tavanneet toisemme uudelleen virtuaalisessa neulemaailmassa. Ja reaalimaailmassakin olemme taas tavanneet, kun Teisan Joensuun-vierailun aikana vietimme erinäisiä hetkiä Joen Langassa...