On se ihmeellistä, miten salaisten ystävien paketit tuntuvat löytävän aina tiensä vastaanottajalleen silloin, kun on ollut paha päivä. Joko neulojilla ovat kaikki päivät pahoja, tai sitten salaisilla ystävillä on meedioitten taipumuksia... Joka tapauksessa minulla oli tänään pitkä päivä, ei kovin paha mutta väsyttävä (ja sikäli harmittava, että jouduin jättämään neuletapaamisen väliin). Pääsin uupuneena kotiin vasta klo 19 jälkeen, mutta kotona odotteleva paketti piristi heti mieltä. Kun sanoin, että taisi salainen ystävä taas iskeä, olivat mies ja poika heti vieressä katsomassa, saanko suklaata ;-). Olihan sitäkin, ja muutakin ihanaa. Suloisen pehmeä ja täydellisen värinen merinovillakerä, jota en varmaan koskaan raski neuloa, hypistelen vain ja painelen poskeani vasten. Terapiakerä ;-). Kirja on Esko-Pekka Tiitisen Kävelevä käsi, jota en ole lukenut mutta joka vaikuttaa mielenkiintoiselta. Ja todella sopivalta pohjoiskarjalaistuneelle minulle (olen nyt asunut Pohjois-Karjalassa 20 vuotta eli yli puolet elämästäni). Tiitinen muuten on naimisissa työkaverini sisaren kanssa ;-). Tarinat ovat myös sopivan lyhyitä, että ehdin niitä tässä kiireisessä elämässäni silloin tällöin lukemaankin. Ja sitten oli myös kirje, kirjoitat ystäväni aina niin kauniisti ja kauniilla käsialalla, että siitä tulee hyvä mieli - en vain ymmärrä, miten on mahdollista kirjoittaa niin pienin kirjaimin ;-).

214601.jpg

 

Eilisistä huovutuksista oli hiukan kyselty. Porolappunen valmistui siis niin, että ensin mätin villaa pyödälle muutaman kerroksen, mustaa alle ja päälle vähän valkoista ja harmaata, ja sitten siihen päällimmäiseksi Tovesta Novitan ohjeella virkattu poro (on muuten ihan huippuohje). Sitten vain vettä ja mäntysuopaa ja hieromaan, ja sen jälkeen kankaan sisällä rullaamaan. Ja hyvin tarttuu Tove huovutusvillaan.

Eilen vielä kotona jatkoin hiukan huovuttamista ja tein muutamista kurssilla yli jääneistä esihuovutuksista pieniä kukkasia. Näistä saattaa tulla koristeitä huiviin, tai sitten jotain muuta, aika näyttää. (Kuva on huono, ei tainnut kamera oikein tarkentaa.)

214598.jpg