Nyt voinkin vielä esitellä viimeiset jouluneulomukset, joita en ehtinyt ennen joulua kuvata. Hiukkasen viime tippaan jäivät... Ensinnäkin oli lähinnä asuvalle kummitytölleni setti, jossa on pipo, kauluri ja lapaset. Lankana ihanainen Sirdarin Hug, josta tein samalla tytölle palmikkotakin vuosi sitten. Näissäkin jatkuu palmikkoteema. Pipoon neuloin ensin palmikkosuikaleen, josta poimin silmukat ja improvisoin pipon loppuun. Se on hieman hassun muotoinen, mutta päähän pantuna näyttää sentään normaalilta. Lapasissa on palmikkoa selkäpuolella, ja kaulurissa levenevässä osassa.

 

Tein myös pesukonehuovutettuja joulun tähtiä valkoisesta ja punaisesta hahtuvasta. Luonnonvalkoista hahtuvaa minulla on ollut kiekko siltä ajalta, kun esikoiseni oli vauva (eli yli 10 vuoden takaa). Minulla oli silloin aikomus neuloa vaippapöksyt, ja ne olivat ehkä juuri silloin vasta tuloillaan muotiin. Netin neuleyhteisöjä ei ollut eikä mitään mistä kysellä apua. Olin aivan avuton hahtuvan kanssa, kun se koko ajan katkeili, ja luovutinkin sitten. Nytpä olisin viisaampi. Mutta kun ei ole enää vauvaa, päätin tehdä hahtuvasta jotain muuta, ja siitä tuli sitten tähtiä. Punainen hahtuva on virolaista, sitä minulla on ollut monta kiekkoa, jotka ovat nyt tämän joulun tietämälli aika paljon huvenneet. Tähden malli on Ullan jäsensivuilta.

 

Ja sitten vielä yksi ei-niin-jouluinen työ eli kokeilumielessä tehty tiskirätti. Uusimmassa Ullassa kehuttiin Novitan Bambun ominaisuuksia tiskirättinä, ja kun minulla oli sitä pari jämäkerää, otin uuden aivottoman projektin. Tämän ensimmäisen rätin mallin on apinoitu Ullassa olleesta kuvasta, ja siinä ainaoikein-neuleessa lisätään silmukka langankierrossa. Yksinkertaista kuin mikä, mutta kun neuloo samalla kun yrittää lukea jotain vaikeaa ja ajatusta vaativaa tekstiä, virheitä tulee :-/. Kun on kyse tiskirätistä eli käyttöesineestä, jonka on enimmäin aikaa joko rytyssä tai roikkuu jossain epämääräisesti, en jaksanut ruveta purkamaan ja tekemään uudelleen.

 

Seuraavaksi testataan rätin käyttöominaisuudet.