Alkuviikosta päätin lopulta tehdä selvää kahdesta Melli-kerästä, jotka ostin lokakuussa messuilta. Alun perin aioin tehdä niistä neulahuovutetun ristikkohuivin, jonka huovuttaisin koneessa. Lanka oli kuitenkin niin ihanan pehmeää käsissä, että olisi ollut sääli huovuttaa sitä, ja niin päädyin perinteiseen kaulaliinaan. Tässä on lopputulos, mallineuleena kaksinkertainen helmineule. On ollut jo käytössäkin tällä viikolla ja on osoittautunut mukavaksi ja lämpimäksi. Kovin pitkä huivista ei tullut, mutta ihan riittävä.

22584.jpg

 

Eilen oli asiaa kaupungille, kun piti käydä optikolla etsimässä uusia silmälaseja (kukaan ei varmaan arvaa, minkäväriset sangat halusin...). Kuinka ollakaan, reitti parkkipaikalta Instruun kulki Joen Langan ohi - ja lopputuloksen voi arvata ;-). Veronpalautuksilla päätin palkita itseäni, kun olen niin ahkerasti pienentänyt lankavarastoani myyjäisjuttujen ja joululahjojen teossa. Saalis on tämännäköinen:

22583.jpg

Tovea siksi, että se huopuu kivasti (ja punaista oli peräti kolmea sävyä). Noista tulee itselleni lapaset tai kaulahuivi tai jotain muuta huovutettua. Baby Ullia siksi, että en voinut vastustaa sen punakirjavia sävyjä. Niistä tulee ehkä jotain kummitytöille tai veljentytölle. Chamonix-mohairia siksi että se oli tarjouksessa (euro per kerä), siitä tulee joskus huivi lahjaksi jollekulle. Mohair Luxia siksi että se on niin ihanan näköistä ja värinä vaihteeksi jotain muuta kuin punaista. Ja sitten vielä kulta- ja hopealankaa, ihan muuten vain ja vastaisen varalle. Näille löytyi käyttöäkin heti, kuten tulee näkymään seuraavasta postauksesta myöhemmin tänä iltana.

Ikävästi ovat joululahjat kesken, joten Mohair Lux joutuu vähän odottamaan. Kauheasti se kyllä tuolta muovipussista huutelee...

Ja otsikon toiseen aiheeseen: tänään oli Joensuun neulojien pikkujoulu. Parituntinen meni taas kerran rattoisasti, ja saimme uuden jäsenenkin joukkoomme. Tervetuloa! Pikkujoulun yhtenä kohokohtana oli "erikoisin tonttulakki" -kilpailu, jonka voitti ylivoimaisesti Jaana L. vihreälippaisella "vessapönttölakillaan" (sisäpiirin vitsi). Palkinnoksi kerättii kolehti ja ostettiin Jaanalle pulla. Minä tulin toiseksi tyttäreltä lainatulla hileisellä pörrölakilla, ja muita osanottajia ei ollutkaan ;-). Vahinko vain, ettei kenelläkään ollut kameraa mukana (tai ehkä se oli vain hyvä asia, tarkemmin ajatellen).

Toinen kohokohta oli tietysti joululahjapakettien vaihtaminen. Minä sain Tiinan virkkaaman kirjanmerkin, kortin sekä kännykkäkorun ja silmukkamerkkejä (kuvassa vasemmalla). Kiitoksia, nämä ovat ihania! Kännykkäkoru päätyi laukkuani koristamaan. Kuvassa oikealla on lisäksi lisää Tiinan tekemiä silmukkamerkkejä, jotka vaihdoin savilautaseen. Kyllä nyt kelpaa neuloskella julkisestikin, kun on näin suloiset merkit ;-).

22585.jpg