Syksyn myötä alkaa pimeys vallata maan, mutta sen ei tarvitse antaa vallata omaa mieltä - näin ainakin yritän psyykata itseni uskomaan. Ja pimeälläkin voi tehdä kaikenlaista. Meillä esimerkiksi oli eilen kylätapahtuma (kuunkatsojaiset, tänä vuonna jälleen kerran todellisuudessa pilvienkatsojaiset) järven rannassa: kokoonnuttiin paistamaan makkaraa, juomaan nuotiokahvia ja rupattelemaan. Oli sateinen päivä, joten osanotto jäi tänä vuonna vaisuksi, mutta muutama perhe kuitenkin tuli paikalle. Lapsista kuunkatsojaiset ovat aina huippujuttu, kun saa seikkailla taskulamppujen kanssa pimeässä. Ja tähtisadetikut ovat aina takuuvarmahitti, jotka kelpaavat isommillekin lapsille. (Minä kyllä puhun aina sädetikuista, sillä kun olin lapsi, ne olivat aina meille sädetikkuja. Tähtisateen opin vasta myöhemmin.)

211659.jpg

211657.jpg

 

Tänään puolestaan kävin pojan ja koiran kanssa iltaretkellä samassa paikassa, eväänä pojalle kaakaota ja popcorneja. Retkipaikka on pitkä ja kapea niemi, jossa uskallan päästää Blogipiskin irti, koska siellä ei ole niin paljon eläinten hajuja kuin metsässä ja se pysyy siellä lähelläni (metsässä vaisto ja vietit vetävät sitä todella voimakkaasti, ja se katoaa aina jonkin otuksen perään). Heijastinliivi on nyt syksyllä piskin vakioasuste.

211662.jpg

211664.jpg

211666.jpg

 

Käsitöitä en ole unohtanut, vaikka on ollut taas ollut niin kiireinen viikko, ettei ole töissä ehtinyt kutimeen tarttua. Kotona on edennyt kirjava huivi, ja valmistunut on tyttärelle liivi (kuva tulee jahka muistan kuvata). Tänään olin lisäksi päivällä huovutuskurssilla, jossa valmistui kolme pannulappua. Huomenna olisi tarkoitus kokeilla silkkihuivin päälle huovuttamista. Huovutuksista kuvia sitten huomenna. Tänään minulla oli kamera mukana kurssilla, mutta enhän minä luomisinnossani mitään muistanut kuvata...