Eilen kävimme Etelä-Suomessa ristiäisissä, jossa veljeni perheen pienet kaksostytöt saivat nimet. Meistä tuli mieheni kanssa "nuoremman" vauvan kummeja, joten minulla on nyt peräti kolme pientä kummityttöä :-). Ristiäislahjaksi halusin antaa ostetun lahjan lisäksi jotain itse tehtyä ja pyysin ideoita myös Novitan Neulomossa. Tämä mihin päädyin ei ole mikään varsinaisista ehdotuksista, mutta idea poksahti päähäni samalla kun luin neulomolaisten ajatuksia ja kokemuksia. Idean jalostaminen vei jonkin verran aikaa, mutta loppujen lopuksi työt ehtivät valmiiksi ihan hyvissä ajoin. Ja tällaisia niistä tuli:

 

1885749.jpg

1885752.jpg

 

Kyseessä on tyynyn ja taulun välimuoto. Sydämiä virkkasin molempia varten kaksi, ja sitten virkkasin sydämet yhteen ja lisäsin röyhelön. Lankana on Butterfly. Kirjaimet on virkattu ketju- ja kiintein silmukoin ja ommeltu sydämeen. Helmet on ommeltu käsin. Sydämet ovat toisesta reunasta auki alemman kuvan osoittamalla tavalla, ja sisälle panin kovikkeeksi pahvia. Aukosta voi sydämen sisään pujottaa talteen vaikkapa kortteja tai valokuvia, ja jos sydämen haluaa ripustaa seinälle, siinä on ripustuslenkki. (Alun perin ajattelin, että näistä voisi tulla tyynyt, mutta sitten kun päätin lisätä töihin helmiä, tyyny ei tuntunut enää hyvältä idealta ja päädyin tekemään sydämistä ennemminkin koristeita kuin käyttöesineitä.) Hankalinta oli kirjaimien ompeleminen sydämeen ja päivämäärän kirjaileminen, sillä virkatulle pinnalle oli vaikea saada aikaan tasaisen kokoisia kirjaimia tai numeroita.

 

1885748.jpg

 

Olen elänyt viime aikoina blogimaailmassa ja reaalimaailmassa jotenkin hiljaiseloa, joten en ole jaksanut kirjoitella postauksiakaan. Käsitöitä olen tehnyt, mutta ei ole ollut intoa valokuvata mitään, ja koirakuvahaasteetkaan eivät ole juuri nyt inspiroineet. Ensi viikolla aion yrittää edes vähäksi aikaa neuletapaamiseen, mutta sitten on riennettävä vanhempainiltaan. Toivottavasti syysapatia alkaisi kohta hellittää...