Terveisiä lukijoilleni aurinkoisesta Tallinnasta! Tulin viime viikolla sumuisena päivänä ja sen jälkeen oli pilvistä jonkin aikaa, mutta nyt aurinkoista ja kirkasta, joskin viileää. Kevät on aivan aluillaan, mutta lunta sentään vähemmän kuin kotona. (Elän toivossa, että kotonakin lumet ehtivät sulaa ennen kuin palaan...)

Olen täällä työasioissa ja tekemistä on ollut melko paljon, mutta on sentään jäänyt aikaa neulomiseenkin. Kaikkein mukavinta on ollut se, että minulla on ollut parina päivänä neuleseuraa: Anna eli Kuduja. Istuimme kahvilassa neulomassa ja juttelemassa, ja puhumista oli tietysti paljon, koska olemme samalla alalla töissä ja molemmat neulehulluja ;-). Oli hauskaa puhua siitä, miten tärkeää luova tekeminen on tutkijan ja opettajan työn rinnalla.  Anna myös esitteli minulle Vanalinnan lankakaupat, ja etenkin Pronksi lõngapoodissa sorruin ostamaan monta vyyhteä ihanaa Jõgevan ja Raasikun liukuvärjättyä villalankaa. Olen sen jälkeen päättänyt jättää Karnaluksin väliin, koska en pysty tuomaan kotiin yhtään enempää lankaa... Suunnittelimme Annan kanssa myös ideaa neulematkailun jalostamisesta. Virossahan voisi olla kokonainen neuleviikonloppu, johon sisältyisi lankojen myyntiä, virolaisten neuletekniikoiden opettelua ja kurssitusta viron kielessä ;-).

 

Suomeen matkaa nyt siis jokunen vyyhti villalankaa, yllättäen melkein kaikki jotain punertavaa tai ruskehtavaa sävyä...

 

Lisäksi ostin tällaisen pienen neulahuovutetun collieta esittävän sorminuken. Se oli niin suloinen, että se oli pakko saada <3.

 

Olen tietysti roiskunut täällä myös joukon valokuvia, vaikkakin pieni pokkarikamera tuntuu kaupunkikuvaamisessa aivan surkealta ja riittämättömältä. Palaan myöhemmin kanavalle kuvien muodossa, nyt lähden nauttimaan auringosta pienelle kävelyretkelle ja kenties käyn peräti taidemuseossa.