Toissapäivänä tuli sisäinen pakko päästä käymään kirppiksellä, ja tällaista sieltä sitten penkomisen jälkeen löytyi:

2522.jpg

Keltainen ja oranssi villalanka (ehkä villasekoite) olivat tiiviissä muovipusseissa, ja kotona avattaessa paljastui, että niissä oli varsin voimakas tupakanhaju :-/. Toisaalta paljastui myös, että lanka on ilmeisesti käsin kasvivärjättyä, koska vyyhdeistä löytyi käsin kirjoitetetut laput "matarajuuri" ja "kivisammal, kehäkukan keskusta keltainen ja vihreä" (jos luin oikein, käsiala oli epäselvää). Nyt nämä langat ovat ulkona tuulettumassa. Lisäksi ostin pienen pussillisen ohuita lankoja, ehkä koneneulontalankoja. Ideoin, että niistä voisi saada joskus elävyyttä neulomalla ne jonkun paksumman langan mukaan. Saa nähdä.

Lisäksi ostin pikkuisen Pirta-neuleohjelehtisen vuodelta 1982. Monet mallit ovat tietystikin vanhanaikaisen näköisiä, mutta joukossa on myös palmikkohjeita, jotka ovat aina ajankohtaisia. Silmiin sattuivat myös nämä saalikauluksiset takit, joissa ainakin kaulukset ovat nytkin in. Ja lapsen myssyn palmikkoreunus on nätti, samoin pieni kaulaliina.

2521.jpg

Ja lisäksi ostin vielä pikkuisen satsin nappeja 20 sentillä (niistä ei ole kuvaa). Nappeja on hyvä olla varastossa, sen olen nyt huomannut kun olen vauvan- ja lastenneuleita tehnyt. Lisäksi nappeja on hauska keräillä (paljon hauskempaa kuin ommella).